Domotica en huisautomatisering

NIKO HOME CONTROL: Comfort en meer met één klik

Met één klik al je verlichting en niet-gebruikte stopcontacten uitschakelen? Of je huis laten baden in het licht? Of bij voorbijgangers de indruk wekken dat je thuis bent ook al ben je dat niet? Met Niko Home Control bedien je alles met één klik op een touchscreen thuis of op je smartphone, waar je ook bent.

Wat is domotica?

Domotica is de elektrische manier van communiceren tussen verschillende installaties en apparaten in huis, op de werkplek of ergens anders. Door gebruik te maken van home domotica zal het leven van de mensen in huis een stuk eenvoudiger worden. Verschillende installaties en apparaten kunnen aan elkaar gekoppeld worden, waardoor deze als één geheel elektrisch met elkaar kunnen communiceren. Dit zorgt ervoor dat al deze zaken vanaf nu centraal en overzichtelijk bestuurd kunnen worden. Deze besturing gebeurt flexibel, aangezien het mogelijk is om deze op elk tijdstip en op iedere plek waar het u uitkomt aan te sturen. Zo is het mogelijk om installaties en apparaten automatisch te laten werken, maar ook op afstand te beheren. Door deze mate van gebruiksgemak en de veelzijdigheid van home domotica kunnen zaken als communicatie, zorg en ontspanning veel eenvoudiger gemaakt worden.

Domotica is breed toepasbaar, waardoor het in iedere woning of op iedere werkplek precies naar uw wensen toegepast kan worden. Hierbij kunt u denken aan het automatiseren van de verlichting, waardoor deze automatisch aangaat wanneer er iemand in de ruimte is wanneer het donker is. Zo blijft er nooit meer onnodig een lamp branden. Ook de verwarming kan aangesloten worden op het domoticasysteem, waardoor de temperatuur veel gemakkelijker te regelen is. Zo hoeft u nooit meer in een koud pand aan te komen, aangezien de verwarming van tevoren al aangezet kan worden via uw smartphone. Ook wordt domotica vaak toegepast om de veiligheid te verbeteren. Door beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen, een noodknop en toegangscontrole aan te sluiten op het systeem neemt de veiligheid namelijk toe. Daarnaast kunnen apparaten ook aangesloten worden, waardoor bijvoorbeeld audio en video in een geheel pand gemakkelijk bestuurd kunnen worden. Op die manier kunt u de volgende voordelen ervaren:

  • Meer comfort, dankzij het eenvoudige gebruiksgemak en de brede toepasbaarheid. Het automatiseren van installaties en apparaten, maar ook het op afstand besturen van deze zaken zorgt voor een comfortabele woon- of werksituatie.
  • Lagere energiekosten, omdat bijvoorbeeld de verlichting of de verwarming niet meer onnodig aan zullen blijven. Ook is het mogelijk om met een domoticasysteem het energieverbruik te bekijken, waardoor u weet waar u meer op kunt besparen.
  • Toename in veiligheid, doordat beveiligingssystemen aangesloten kunnen worden.

In onze showroom aan de Verlengde Ooyerhoekseweg 31a in Zutphen kunt u terecht om de verschillende toepassingen te bekijken, voor meer informatie of een offerte klik hier.